Vanliga frågor

Vanliga frågor

Beställa

Fungerar låset på min brevlåda?

Det beror på vilken typ av låda du har. De flesta markstående brevlådor som har en lucka, och ett lås med vred fungerar. På vår hemsida finns en guide för vilka lådor som oftast fungerar och vad vi rekommenderar om man vill/behöver köpa en ny låda.

Vart någonstans fungerar pakettjänsterna?

En smart låda ger många möjligher, dock är tjänsterna för att hämta upp returer och att leverera till låst låda beroende på var du bor. Vi jobbar hårt för att kunna täcka så många områden som möjligt, så snart som möjligt. Vad du kan få för service på just din adress kan du se här: www.insidethebox.se/hittatjänster

Vad kostar ett nytt lås?

Låsen kostar 599kr. Rabatter och subvensioner kan förekomma så se till att håll utkik både hos oss och hos några av våra samarbetspartners.

Kostar det något att använda låset?

Du kan använda låset digitalt eller analogt för att hämta post, tidning och dela accesser som du vill. Detta kommer alltid vara gratis. Returer och leveranser är frivilligt att använda sig av och involverar i vissa fall en betalning. Dessa tjänster är frivilliga att använda sig av.

Jag bor i lägenhet. Kan jag få detta?

Just nu fokuserar vi på villor och radhus, där ägaren och paketmottagaren ofta är samma person. Vi undersöker möjligheterna att även kunna stödja lösningar för större fastigheter.

Installera

I vilket ordning ska jag installera. Först låset, sedan appen eller tvärtom?

Vi rekommenderar att appen laddas ner och låset installeras efteråt. Men båda varianterna fungerar. När låset kommer är det i fabriksläge, då går det att installera hela låset och vredet. Det fungera dock inte att låsa i fabriksläge, utan låsets av/på-reglage måste ställas till ON för att aktivera låssprinten.

Hur installerar jag själva låset på min låda?

I appen finns en video för hur du gör. I korta drag går det ut på att du tar bort det gamla låset från din låda, sätter det nya på plats, skruvar fast

Hur laddar jag ner Inside The Box-appen?

Appen finns att ladda ner till Android-telefoner på Google Play och på AppStore för iPhone. Det finns också en qr-kod som kommer med i själva boxen som låset levereras i.

Använda låset

Hur gör jag för att öppna låset i appen?

Öppna appen på din telefon när du är nära låset, sedan trycker på ”Unlock” på hemskärmen när låset och appen är ihopkopplade.

Hur gör jag för att öppna genom att knacka på lådan?

Låt telefonen koppla upp sig i bakgrunden. Vänta ett litet tag vid lådan, knacka sedan 3 ggr med ca en halv sekunds mellanrum. Då kan du hämta post och paket utan att behöva ta upp mobilen. En förutsättning är att låset är ställt enligt säkerhetsnivå ”Knock to open”.

Är låset säkert och finns det inte en risk att någon tar mina paket?

Ditt lås är absolut säkert, men då vi inte ansvarar för platsen du sätter låset i är den totala säkerhetslösningen upp till dig – precis som vilket annat lås som helst. Låsets hållfasthet är lite mer robust än ett vanligt brevlådelås, på grund av sin stora låskropp, men i princip använder vi samma komponenter och material som andra tillverkare av skåp- och brevlådelås.

Kan någon annan öppna min brevlåda med sin telefon?

Låsets digitala nycklar är högkrypterade och säkerhetsnivån är på samma nivå som det som används för bank- och försvarsverksamhet. Endast de personer som är inloggade och som har en aktiv access kan låsa upp låset. I låset sparas även all data om vem som låst upp.

Hur vet jag om låset är upplåst så det går att vrida på vredet?

När låset låses upp ger det ifrån sig ett motorljud som gör att du som öppnar kan veta att låset är öppet.

Det fungerar inte att knacka. Vad beror det på?

Det finns flera orsaker till att knack kan vara svårt att få att fungera på rätt sätt:

Jag vill lägga till andra som kan öppna mitt lås. Hur gör jag då?

Detta kan du göra om du har administratörsrättigheter till låset. Det får du automatiskt om du registrerat låset i appen eller om du tilldelats en access som admin. Du kan då lägga till användare med olika tidsperiod och olika typer av rättigheter i appen under Locks and accesses

Använda för paket

Hur funkar leverans till låst box?

När du installerat ditt lås blir det integrerat med våra samarbetspartners i ekosystemet. Detta sker automatiskt. När du e-handlar så kontrolleras dina uppgifter och en engångsaccess kopplas till leveransen och delas till transportören. Du kan se i appen när leveransen är på väg, levererad och inlåst.

Hur fungerar det att returnera?

Returupphämtning gör du genom att ta fram returpacksedeln du fick med leveransen, skanna returpacksedeln i appen genom att trycka på ”Scan to return”. Stoppa in returpaketet i lådan så är det borta när du vaknar!

Funkar det att beställa från alla e-handlare?

Vi samarbetar med flertalet e-handlare och transportörer. Returer kan du beställa oavsett varifrån du handlat. Vi stödjer de flesta returpacksedlar så det är bara skanna i appen och stoppa i lådan! Vi kommer att lägga till andra transport- och e-handlare allt eftersom, så att din brevlåda ska kunna utnyttjas på det sätt den förtjänar. Detta är bara början.

Ändra

Jag verkar inte kunna ändra och hantera lås och användare

Då saknar du behörighet och det finns någon annan som är administratör till låset. Denna person kan enkelt göra dig till admin genom att gå in under Other lock users, välja dig som användare, trycka på pennan i högra hörnet och välja att bocka för dig som administratör.

Hur gör jag när batteriet är slut

När batteriet håller på att ta slut får du information från oss. Du byter dessa enkelt genom att lossa snäppet överst på låsets plastlock, fälla upp luckan och byta alla fyra AAA-batterierna

Jag vill ändra adress men ta med mitt lås

Ändring av lås kan den som har administratörsrättigheter till låset enkelt göra genom att gå in under Lock info, trycka på den lilla pennan i högra hörnet och välja en ny adress.

Jag har köpt en ny låda, hur ändrar jag så att det blir rätt?

Har du ändrat postlåda bör du ändra beskrivning, bild och mått för öppning och volym. Detta för att underlätta paketleveranser, där dessa används av våra samarbetspartners.

Avsluta/flytta

Jag ska flytta och efterskänka låset till den nya ägaren

Detta gör du enkelt genom att ta bort alla befintliga accesser från låset. Sedan lägger du till en ny admin access på nya ägaren. Sedan kan du ta bort din egen access också och du har du lämna över ägarskapet till denna person.

Jag vill inte längre använda mitt lås. Hur gör jag för att avsluta detta?

Om du väljer att avsluta ditt konto och du är den enda administratören för låset kommer du få information om att låset kommer att bli obrukbart. Om låset är trasigt kan det sedan lämnas till återvinning. I övriga fall, säkerställ att någon annan kan ta över låset (se frågan ang flytt).